Termékek
Főmenü
Infó


Hivatalos weboldal:
www.dellorto.co.ukA Dell'Orto három generáció óta üzemanyag ellátó rendszerekkel foglalkozik. Sikeresen elégíti ki a piac és a fogyasztók támasztotta igényeket. 1933-ban készítik el első karburátorukat SC26 jelzéssel és Rex márkanéven dobják piacra. A három alapító, az első karburátorokat a nagy motorkerékpár gyártók, Guzzi, Benelli, Piaggio, Aprilia számára készítették. A gyártás minden fázisát a Dell'Orto végezte, ezzel kézben tartva a termelés egészét.
1940-ben kezdték el a nagyteljesítményű sport karburátorok gyártását. Az új SS karburátorok már alumínium öntvényből készültek. Külsejüket korrózióvédelmi célból sötétpirosra festették, amely a mai napig megkülönbözteti őket.
1960-tól a Dell'Orto érdeklődése az autóipar felé is fordul. Beszállítója lesz az Innocenti, Alfa Romeo, Ford, Lotus, Lancia és más gyártóknak. Innentől fogva a motorkerékpár karburátorokon kívül, autó és ipari motorok számára is készít porlasztókat.
1990-től elkezd légtömegmérőket gyártani befecskendező rendszerek számára. A Dell'Orto mindig is új megoldásokra koncentrált. A kutatásba és a megvalósításba mindig bevonták megbízóikat, így tudtak a leggyorsabban eljutni a legjobb fejlesztésekhez.
2006-tól úgy tűnt, hogy az agilitásáról, egyszerűségéről, erejéről ismert kétütemű motorok kora véget ér az Euro3 norma 2007-es bevezetésével. Válaszul, a Dell'Orto megtervezte és kifejlesztette az ECS Electronic Carburetion System rendszert, amely a világon elsőként, lehetővé tette egy kétütemű motor számára az Euro3-as norma teljesítését.
2007-től, miután a motorkerékpárok és autók között egyre jobban elterjedt a Drive by Wire rendszer, a Dell'Orto elhatározta, hogy hosszú évek tapasztalatát felhasználva kifejleszt egy új EGR szelepet, a modern dízel motorok számára, ezzel is bővítve termelését.
2008-tól a gyártó részt vesz az autógyártás új állomását jelentő nép autó gyártásában, fejlesztésében, amelyet a feltörekvő országok piacaira készítenek. A Tata Nano car –ja a szimbóluma ennek az új irányzatnak, amelyhez befecskendező alkatrészeket szállít be a Dell'Orto.
2009-től a Dell'Orto részt vesz az Aprilia RSV4 és a BMW S1000R befecskendező rendszerének kifejlesztésében. Itt is a Drive by Wire technológiát alkalmazták.
2010-től a versenypályán szerzett tapasztalat és szenvedély felhasználásával megalapítják a Do Design-t, amely versenyzőknek dedikált ajándéktárgyak gyártásával és kereskedelmével foglalkozik. Így erősítik kapcsolataikat a verseny csapatokkal és gyártókkal.
2011-ben a Dell'Orto lett az egyedüli beszállítója a motorvezérlő egységeknek a Moto3-ban, a FIM döntése nyomán. Az egység képes a versenymotor minden igényét kiszolgálni és a megfelelő program használatával segíti a motor beállítását és telemetriáját.
2013-ban lett 80 éves a gyártó. A Dell'Orto folytatja együttműködését a nagy versenytársakkal. 2012-ben a Bosch-al kötött szerződése alapján tovább gyártják a motorizált légtömegmérő egységeket a motorgyártó és aftermarket piac számára.

Dell’Orto S.p.A
Cabiate (CO)

Magyarországi képviselő: Motor Line Kft.

 

Hírlevél
Hengerszett felújítás - Athena

Kövess Facebook-on!