Termékek
Főmenü
Infó

Hogy miért Giannelli-t?
Giannelli kipufogók

Valahogy a motor/robogó tuningolások első lépcsőfoka majdnem mindenkinek a gyári kipufogó sportosabbra való cseréjével kezdődik. Igazából érthető, hiszen a látni és látszódni elv mellett nem elhanyagolható, hogy ha meg is hall bennünket a többi közlekedő. De mint mindennél, ennél is érdemes odafigyelni és nem ész nélkül lecserélni a gyári dobot egy verseny változatra, miközben minden más marad a régi.
Ha nem vágyunk komolyabb tuningolásra és mindenképp marad a gyári henger, akkor a Giannelli GO szériája egy igazán jó választás lehet. Tökéletesen kiszolgál egy gyári 50ccm-es hengert, kinézetében inkább a gyárihoz hasonlít, sokan használják a régi, elhasználódott, esetleg elrohadt, eltömődött kipufogójuk helyett. Igazi munkába járós, senkit nem zavarós, éjjel a csendben miközben mindenki más alszik hazaérős kipufogó.
Szintén még inkább az 50-es kategóriát erősíti, de akár már egy 70-es vashenger szériához is vihető a Giannelli Extra V2. Itt már egy jóval sportosabb kinézetű és hangú rezonátoros sportdobot kapunk a pénzünkért. Erősödik a motor a felsőbb fordulatszám tartományokban, sok esetben itt már egy alap variátor hangolás is kellhet, de no para, a Giannelli gondolt erre is és ha meglátásuk szerint szükséges, akkor a kipufogó mellé adja a megfelelő görgő szettet is.
A Giannelli Reverse és Rekord kinézetében ugyan eltérnek egymástól, de felépítésükben mégis hasonlóak. Ők már jól elvannak egy kicsit komolyabb tuninggal is. 70-es sport vagy MHR Replica szettek mellé kiválóak és extra kinézetüknek köszönhetően optikailag is sokat hozzátesznek a motorhoz. Ilyen paraméterek mellett, pedig kimondottan elismerésre méltó, hogy a gondos tervezésnek hála minden EU-s előírásnak megfelelnek. Széles tartományban használható kipufogók, igazán jó ár/érték aránnyal felvértezve.
Mint minden gyártónak a Giannellinek is van egy nagy ágyúja, egy adu ásza ha kompromisszumot nem ismerő kipufogó kell. Ez pedig nem más mint a Shot V3-V4 széria, melyet kimondottan a nagy fordulatú, alumínium hengerszettek mellé fejlesztettek ki, mint például a Malossi MHR Replica, ami mellé csakis egy tuning karburátor dukál.
Bár már Racing besorolású termék, még így is figyeltek rá, hogy ez a kipufogó szintén megfeleljen a zajkibocsátási normának.
Az elődmodellhez képest a legnagyobb változtatás, a konfúzor kúpnál a végcső kialakításánál..., de ezt hagyjuk is, a lényeg, hogy sokkal dögösebb lett és az öblösebb hangtompítónak köszönhetően, akár +1 lóerő teljesítményt is képes hozni. Természetesen ezt nem a gyári 50-esből fogja kihozni, ha olyanra szereled, örülj, ha egyáltalán elindul vele a motor, de nyugi, ha komolyabb tuningra vágysz, nálunk megtalálod a hozzá való komponenseket ;)

 

Hírlevél
Hengerszett felújítás - Athena

Kövess Facebook-on!