Sidi Atojo 2020

Ugrás a SIDI Atojo SRS csizmákhoz

A Sidi bemutatta a legújabb offroad csizmáját, az Atojo SRS-t,
melyet 2020 februárjától már üzleteinkben is megtalálsz.

Atojo SRS, azaz:
"A" - mint Alessandro Lupino
"TO" - mint Tony Cairoli
"JO" - mint Jorge Prado.

Mindhárman részt vettek a csizma kifejlesztésében és a prototípusok tesztelésében. A Sidi mérnökeivel együtt dolgozva segítettek a legfontosabb részletek kidolgozásában, tapasztalataikból merítve értékes javaslatokkal igyekeztek a csizmát tökéletesíteni. Az MXGP 2020-as szezonjában mindhárman Sidi Atojo SRS csizmában fognak versenyezni.

Egy motocross csizmának strapabírónak, kényelmesnek kell lennie és jó minőségű anyagokból kell készülnie, hogy viselője érezni tudja a motort. Az új ATOJO SRS csizma rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, és a korábbi modellekhez képest sikerült a csizma súlyát is csökkenteni anélkül, hogy ez a védelem kárára történt volna. A csizma szárának magasságát a Sidi profi versenyzőinek elvárásai alapján tervezték, akik a fejlesztésben és tesztelésben közreműködtek.

Sidi Atojo 2020

SRS TALP

Az SRS talp könnyedén helyettesíthető, köszönhetően a forradalmi kialakításnak. A csizma talpának középső része gumiból készül, amit a biztonságos motorozás érdekében a csapok és négy bajonettzáras csavar tart a helyén. A talp barázdáinak speciális kialakítása jobb tapadást eredményez, így ideális endurozáshoz is. Ez az innovatív technológia és kialakítás Sidi szabadalom.

Sidi Atojo 2020

FLEX SYSTEM

Az Atojo SRS-nek két csuklópontja van.
Az egyik a boka alatt helyezkedik el, így csökkenteni tudták a csizma vastagságát, ami egy simább, jobb aerodinamikai kialakítást eredményezett. A biztosító pánt mozgása korlátozott, aminek köszönhetően védelmet nyújt az boka ízületi- és szalagsérüléseitől.
A második csukló rész, ami az elsővel szinkronban mozog, a boka fölött található. Ez a kialakítás nagyobb mozgásszabadságot biztosít anélkül, hogy kompromisszumokat kellett volna kötni a védelmet illetően.

Sidi Atojo 2020

HYPER EXTENSION SYSTEM

Ez a rendszer három részből áll: az egyik a boka alatt található csukló rész, a második a csizmaszár hátulján van, a harmadik pedig az elején. Ezek a csavarral rögzített, cserélhető betétek meghatározott mértékű, biztonságos sípcsonti hajlítást engednek, azonban védelmet nyújtanak abban az esetben, ha ennél nagyobb mértékű erőhatás érné a lábat.

Sidi Atojo 2020

CALF SECTION

A csizma szárának belső része szarvasbőr borítást kapott, amit kidomborodó gumi betétekkel egészítettek ki, hogy a motorral érintkezve jobb legyen a tapadás, valamint hogy megvédje a lábat a hőtől.
Ilyen gumi betétekkel a boka rész belső felét is ellátták.

Sidi Atojo 2020

VELCRO AND BUCKLE CLOSURE SYSTEM

Az Atojo SRS-nek a három állítható pántja és a csizmaszár tetején található tépőzáras része biztosítja, hogy mindenki számára az egyedi igényének megfelelően be lehet állítani.
Szükség esetén a csatok, a pántok és az azokhoz tartozó kampók is könnyedén cserélhetőek.

Sidi Atojo 2020

SHIN PLATE

A korábbi modellekhez képest az anatómiailag formált, poliuretán sípcsontvédő alsó és felső részét is meghosszabbították, hogy még nagyobb védelmet nyújtson.

Ugrás a SIDI Atojo SRS csizmákhoz