Szimering és porvédő szett Nagyobb

Szimering és porvédő szett

Ariete

ARI.068

12 539 Ft

Adatlap

Szimering belső átmérő Ariete (mm)39
Szimering külső átmérő Ariete (mm)51,1/55,6
Szimering külső átmérő Ariete (mm)51
Szimering magasság Ariete (mm)4,7/11,5
Szimering magasság Ariete (mm)8/9,5
Szimering profilok ArieteTCL+Y

Egyéb infó

Kiszerelés: 2pár
Méret: 39 x 51 x 8/9,5 + 39 x 51,1/55,6 x 4,7/11,5 mmProfil: TCL+Y
A közel 70 éves tapasztalattal rendelkező Ariete gyártja az egyik legjobb minőségű villa szimeringeket a világon. A legkiválóbb alapanyagokból, a tervezés és a gyártás során a legapróbb részletekre is odafigyelve készülnek. A szimeringeket Olaszországban készítik, több mint 160 különböző méretben, ami 35 000-nél is több, hagyományos, fordított, hidraulikus és légrugós villájú, on- és off-road motortípust fed le a 60-as évektől napjainkig.

A legtöbb gyártó NBR-ből (akrilnitril-butadiénből) készíti a szimeringeket, ami könnyen elérhető és olcsó, de nem a legalkalmasabb erre a célra. Ezzel szemben az Ariete szimeringeket XNBR-ből (karboxilezett akrilnitril-butadién) gyártják. Ez a vegyület ugyan kétszer annyiba kerül, mint az NBR, de tartósabb a kopással és a magas hőmérséklettel szemben, illetve ellenáll a kenőanyagoknak is. A speciális perem kialakításoknak köszönhetően minimálisra csökken a mozgó szár miatt kialakuló súrlódási hatás, így a szimeringek kisebb mechanikai igénybevételnek vannak kitéve.
A kenőanyag szerepe kulcsfontosságú a villa és a szimering között. Minimalizálnia kell a súrlódást anélkül, hogy hatással lenne a szimering funkciójára. Erre a célra a NASA űrprogramjaiban is használt, speciális kenőzsírra, az ARISIL-re esett a cég választása hosszas tesztelések után. Az ARISIL segít megőrizni a szimering rugalmasságát és védelmet nyújt a káros vegyi hatásokkal szemben. Minden Ariete szimering szett tartalmazza a beszereléshez szükséges ARISIL adagot.


VizsgálatSzakítószilárdság (PSI)NBS kopás ellenállás %
SzabványASTM D412ASTM D1630
NBR2130210
XNBR3270590